Julia Schoch la Chişinău


La sfîrşitul lunii septembrie(23-26) Dumitru Crudu a iniţiat un Atelier Creative Writing la Biblioteca Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” (Filială a Bibliotecii Municipale “B.P. Hașdeu”) . Invitată la care a fost Julia Schoch din Germania. Trei zile s-a lucrat intens, s-au învăţat multe lucruri, am descoperit oameni frumoşi. S-au scris proze scurte, au urmat discuţii, s-a comentat pe marginea acestora. Textele erau foarte diferite deşi porneau de la aceeaşi idee, de la acelaşi model schematic. S-au născut texte bune într-un final. A avut loc o lectură publică a acestora.

SN150025

După trei zile încă mai trăiam cu atmosfera de la atelier. Şi da, a avut loc o şcoală de proză moldo-germană.E venimentul a fost susţinut de Centrul Cultural German Akzente în parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest.

SN150059

Julia Schoch laureată a mulor premii şi burse naţionale/internaţionale, ne-a vorbit despre cărţi, despre scriitură. Am avut bucuria să ascultăm un fragment din ultimul roman al scriitoarei „Cu viteza verii”.

SN150199

Un fragment tradus din romanul „Steltz şi Brezoianu” îl găsiţi aici http://atelier.liternet.ro/articol/4667/Julia-Schoch/Pana-la-urmatoarea-revolutie.html

Lectură Plăcută!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s