Lecturi :)


Revin pe blog, sa-i zicem asa cu o rubrica:) m-am gindit sa nu ne limitam la scurtele postari,comentarii, critici si aprecieri din ultimul timp, dar sa deschidem o discutie aici pe blog:) Si ca sa deschidem cumva acest prim-maraton de opinii,sugestii, zic sa incepem cu prima intrebare ar suna cam asa: Ce mai cititi, ce autori ati descoperit recent?blue-butterfly_123

Publicitate

25 de răspunsuri la „Lecturi :)

    • frumos, il citesem si eu-sincer sa spun nu cred ca la virsta prea potrivita, eram doar o copila cind am prins in ochi cartea, dar si atunci mi-a placut, cred ca am sa o recitesc:)))din Hemingway ce ai lecturat poti sa faci si o sugestie:)

      • ”Sarbatoarea continua” ,e o carte despre perioada in care Hemingway a locuit la Paris . Citita repede ,am ramas impresionata de stilul lui Hem. de a scrie : destul de simplu ,direct dar plin de verva . Recomand ! 🙂

  1. Eu am mai multe recomandari, pe mai multe sectiuni:
    poezie romaneasca: Nichita Stanescu, Ion Minulescu, Mircea Dinescu.
    proza romaneasca: Fanus Neagu – Frumosii nebuni ai marilor orase,
    eseistica/filozofie romaneasca: N. Steinhardt – Jurnalul Fericirii, Andrei Plesu – Despre ingeri, Constantin Noica – Cuvant impreuna despre rostirea romaneasca.
    literatura universala: Dostoievski *(tot ce prindeti), Alphons Daudet – Piciul.
    literatura duhovniceasca: N. Steinhardt – Daruind vei dobandi, Ierom. Savatie Bastovoi *(de asemenea tot ce prindeti).
    sectiune speciala* tanara generatie: tripleta ce face Moldova mai frumoasa: Ana-Mihaela Nuta/Diana Frumosu/Maria Farima.

    • Bine ai venit pe blog, ma bucur mult sa te vad pe aici))) chiar e o lista lunga dar buna:) vai si multumesc mult pentru sectiunea speciala:)))))la poezie romaneasca apropo sunt sugestii foarte si foarte bune, as adauga si M.Ivanescu, lista e foarte buna))care a fost ultima ultima lectura vara asta?

  2. ultima ultima… „Adam si Eva” de Liviu Rebreanu, care este o combinatie intre roman de dragoste, roman filozofico/mistic si enciclopedie de culturi antice si moderne… ca sa iti zic mai pe scurt… romanul pleaca de la ideea ca un om traieste sapte vieti in care isi cauta adevarata iubire… si plecand de la asta, expune toate cele sapte vieti ale personajului principal: in india primordiala, in mesopotamia, egipt, roma antica, franta din perioada revolutiei franceze, si altele…
    Iar inainte de asta am citit „Accidentul” de Mihail Sebastian , care chiar merita citita. Acum citesc eseistica: „Sacrul si profanul” de Eliade.
    Dar tu ce citesti in aceasta perioada? Ca nu ai binevoit sa ne spui din capul locului cum ar fi fost frumos…

  3. lecturi foarte frumoase, opera lui Mihail Sebastian chiar merita. Eu am pastrat pentru la urma, propria experienta in ale lecturii(fara suparare) 🙂 acum il citsc pe Amos Oz cu „Rime despre viaţă şi moarte” citeva zile în urmă l-am lecturat pe Faulkner cu „Lumina de august” la sigur am sa revin asupra operei sale, e un autor c acum e unul dintre preferaţii, mi-a placut mult mult. acum citeva zile am primit o sugestie frumoasa pe care neaparat am sa o urmez e vorba de „Alegerea Sofiei” de William Styron, urmeaza doar sa o caut la biblioteca, sper ca o voi gasi, intre timp ma delectez cu Amos Oz:))))))))

  4. Recent (zic de ultimele 2 luni) l-am descoperit pe Carlos Ruiz Zafon cu romanul „Umbra vantului”, care mi-a parut de-a dreptul impresionant…pe Erich Maria Remarque il cunosc abia acum … dupa prima suta de pagini mi-a demonstrat ca merita sa fie in topul autorilor preferati

  5. Eu pot numara pe degete cartile de beletristica citite, pentru ca prefer sa-mi petrec timpul liber cu noutati hardware si manuale de programare. In ultima vreme am citit insa trei carti dintre care totusi nu pot recomanda vreuna (citesc ce-mi pica la indemana, sau orice in engleza), dar cea mai recenta lectura placuta a fost Micromegas de Voltaire. Din putinul ce l-am citit, preferatul meu de pana acum e Edgar Allan Poe (mai intunecat, gen G. Bacovia, dar a scris si proza scurta – povestiri horror foarte reusite).

    Nu sunt in masura sa fac recomandari, dar autori de romane care mi-au placut sunt F. Kafka (Metamorfoza), F. Dostoievski (Crima si pedeapsa), L. Rebreanu (Adam si Eva), iar o lectura mai usoara dar consistenta si antrenanta a fost Shogun de J. Clavell. Nici „Veronica se decide sa moara” de P. Coelho n-a fost rea.

    Povesti nu am ratat niciodata; mi-au placut Fratii Grimm si Petre Ispirescu, dar mai ales H.C. Andersen si Nina Cassian (pentru copii si nu numai), iar povestile mele preferate sunt „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, „Doi feti cu stea in frunte”, „Fata babei si fata mosneagului”, „Povestea unei mame”.

    Mentiune speciala pentru „To bee or not to bee” – se gaseste in format PDF, gratuit, online, pe situl autorului – o poveste mai matura, ca o fabula motivationala, cu o morala deosebita.

    Planuiesc sa citesc mai multe aventuri de-ale lui Sherlock Holmes, …si „Din jurnalul lui Adam si al Evei” de Mark Twain pare distractiva. De ce nu poate si „I, robot” si Hobbit/”Lord of the rings”.

  6. Asta era si ideea mea cand am deschis blogul, ca articolele sa duca la discutii, dar nu prea mi-a iesit cum mi-ar fi placut. Acum ca le-am listat, imi dau seama.. am citit o gramada de povesti frumose si o gramada de romane intunecate :))

  7. Viforniţa cea Mare de Dimitrie Bejan este o lectură extrem de utilă pentru tânăra generaţie, ca şi celelalte 3 cărţi ale părintelui. E o continuare a cărţii Oranki- Amintiri din captivitate şi povesteşte viaţa dusă în detenţie, în special la Aiud şi apoi la Canal, culminând cu exilul în regiunea Baraganului. O carte de o mare intensitate care te face să îţi pui anumite întrebări, să îţi creezi anumite probleme de conştiinţă, Cu drag foaia de cultură Tablou cu Irişi

      • Eh Ancuta, ai răspuns atât de frumos că nu mă pot abţine tentaţiei de a-ţi mulţumi prin alte două sugestii de lectură, una e Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee despre eterna temă a Americii sclavia şi a doua, una care ne priveşte în special pe noi, basarabenii, Să nu ne răzbunaţi de monahul Moise, o carte despre şi cu mărturii a celor care au fost deportaţi, cartea conţine şi trei filme documentare, filmate aici la noi în Chişinău. (Când ai timp şi dorinţă de a o citi îmi scrii şi ţi-o ofer cu dragă inimă.)
        Cu stimă, un Tablou 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s