O forţă ireversibilă


Timpul…mereu suntem în căutarea sa, deşi acesta ne îmbraţişează mereu. Obişnuim să-l paralizăm prin decizii imprudente, prin acţiuni necalculate, acesta dezmorţindu-se se pierde fără rost. Suntem nişte drumeţi prin plasa timpului, uneori lăsăm uitării acest fapt,  încercăm să supunem  forţa multidimensională a clipelor, e absurd. E momentul să valorificăm simbolistica succesiunii ireversibile a vieţii, să nu mai răscolim capitole trecute, deci să fotografiem în suflet cît mai multe poezii frumoase, să pictăm mai liric emoţiile, să iubim mai stăruitor, cît mai avem timp!Ar putea fi prea tîrziu pentru acel „ceva” spre care tindem? cred că la această incertitudine fiecare are un răspuns personalizat. Dorim deseori să oprim timpul, de ce atunci nu ne staţionăm privirea  pentru a iubi mai mult, pentru a simţi mai profund? Să începem de la sine, să ne învăţăm să mergem sincron cu timpul , să nu ne lăsăm suspendaţi intre două tărîmuri  antitetice, să păşim doar spre viitor savurînd prezentul  tulburat de surprize! Apelăm adesea la fraze generalizate de circumstanţe „Nu am timp!”, doar pentru a evita împrejurări de prisos, o facem atît de maşinal că rătăcim cu uşurinţă unele valori primare. Suntem permanent însetaţi de timp, dar totuşi izbutim să-l risipim în zadar. Sincer, întotdeauna am avut nevoie de mai mult timp, mai mult timp pentru cei pe care îi iubesc, mai mult timp pentru mine, mereu îmi amplific dorinţele şi realizările, am senzaţia uneori  că am semnat un pact cu timpul, care certifică relaţia mea fidelă şi  intensă cu el! Acum mi-am luat angajamentul să nu mai caut timp, ci sa-l degust treptat pentru ai simţi valoarea!

Publicitate

8 răspunsuri la „O forţă ireversibilă

 1. Foarte frumos… timpul… doar un inamic imaginar daca nu stium sa-l pretuim, sa-l folosim… Ce rost mai are sa mai comentez? Ai scris extraordinar!

 2. Poate ca nu avem destula vointa sa ne facem timp,pentru ca daca vrei gasesti si 10 minute pentru ceea ce iti face placere. Frumos postul ca de obicei.

 3. Imi place cum scrii. Pui prospetime, delicatete si gratie in insiruirea de cuvinte 🙂

  Timpul… atunci cand cand astepti ceva, cand esti trist timpul trece foarte greu. Insa atunci cand esti fericit, timpul prinde aripi si zboara. Zilele trec ca orele, lunile ca zilele. Uneori cand esti alaturi de fiinta iubita, timpul se opreste.
  Si-i acord tot respectul lui Einstein. Timpul depinde de starea noastra !

  Iar cand esti constiinta pura… Timpul nu mai exista !

 4. Ai dreptate cand spui ca timpul trebuie degustat..sa profiti de fiecare clipa. Avem tendinta sa il irosim, cu lucruri nesemnificative..cu chestii cotidiene,,sa-l lasam sa treaca tristi..suparati..dezamagiti. Dupa parerea mea timpul trece f repede atunci cand esti cu adevarat fericit.Exact atunci cand il savurezi, pare ca o iau minutele razna..ca si bataile inimii si emotiile tale..

  Scrii f frumos sa stii. Profund si sensibil.

 5. wow, esti o fire f poetica si sensibila. grozava concluzie. A mea e ca avem timp, fiecare avem 24 de ore zilnic, trebuie sa avem grija in ce il investim…in chestii perisabile sau in lucrurile care ne fac cine suntem.

 6. Maria, din pacate, nu mai avem 24 de ore zilnic de-acum de 30 de ani incoace. Pulsul Pamantului (sau rezonanta Schumann, cum i se mai zice) e in continua scadere. Daca pana in 1980 acesta masura 7,83 cilci pe secunda, la moment este de numai 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua nu mai are 24 de ore obisnuite, ci doar 16. Acceleratia aceasta o simte organismul uman destul de bine, chiar daca mintea noastra si ceasul traditional inca mai percep vechea constanta.

  Apropo, superb blog ai Ancuţa! Bravo! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s